Kelpiet ja bortsu

Kelpiet ja bortsu
Meidän jengi

sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Brixi HK1 -> FI MVA

Brixin kanssa käytiin viime viikolla taas hakukokeessa. Koe oli arki-iltana. Onneksi oli noita ylitöitä kertynyt sen verran, että esimiehen kanssa saatiin sovittua aikaisempi kotiin lähtö. Lähtiessä ei näyttänyt hyvältä. Ilma oli painostavan kuuma ja matkalla Espooseen ukkosti. Onneksi sade kuitenkin lakkasi, mutta se jätti jälkeensä trooppisen ilmaston. 

Koe alkoi maasto-osuudella. Ensimmäiseksi esineruutuun. Brixi oli huonossa vireessä jo lähtiessä - trooppinen ilmanala ei todellakaan ole meidän sää. Ensimmäisellä lähetyksellä upposi noin 5 metriä ja pysähtyi siihen: Kuka noita isoja kiviä on metsään kantanut?!? Uusi lähetys ja koira upposi radan syvyyteen. . .  ja palasi sieltä kieli roikkuen. Uusi lähetys ja sama lopputulos. Koira kävi läpi koko radan ja ainoa mitä oli palatessa suussa oli sen kieli. Esineruudusta siis 0 pistettä

Seuraavaksi henkilöetsintään. Oikeassa etukulmassa oli korkea kallio ja eihän Brixi sinne noussut. Ohjaajalla oli epäily, ettei siellä ole ketään, joten en koiraa käynyt painostamaan - tuomari huomautti ihan aiheesta, että kulma jäi tarkistamatta. Lähetys vasemmalle ja koira kaartaa radalta ulos. Tuli kutsusta luokse ja uusi lähetys. Jäi jotekin haahuilemaan radalle, joten ohjaaja kutsui pois. Uusi lähetys ja koira alkoi ilmaisemaan. Ilmaisu oli hyvä ja koiran käytös maalimiehellä hienoa. Lähetys toiselle puolelle ja sieltä alkanut haukku pätki sen verran, että ohjaajan piti kerran pysähtyä. Brixi ilmaisi umpipiiloa (taas uusi ja erilainen umppari). Käytös maalimiehellä oli hyvää. Rata suoritettu. Tuomari huomautti arviossaan, että ohjaaja kutsui koiran pois radalta kaksi kertaa kun koiralla oli selvästi haju maalimiehestä - No, tuomari tiesi missä ukot olivat, ohjaaja ei. Tuomarin mukaan koiran työskentelyssä ei ollut huomautettavaa, mutta ohjaajan "työskentelystä" lähti sitten niitä virhepisteitä. Metsästä lähtiessä mukaan saatiin 147p. Se vähän syletti, kun nyt näytti siltä, että tulos jää taas saamatta. Kilpakumppanit kannustivat kuitenkin jatkamaan tottikseen. Sitä halusin vähän miettiä ja lähdin lenkittämään koiria. Autolle palatessani seuraava kilpailija oli palannut metsästä ja toi tuomarin terveiset työtapaturmasta. Tuomarille oli siinä sattunut laskentavirhe ja oikeat pisteet olivatkin 155 pistettä. Oltiin taas kisassa mukana.

Viimeiseksi tottikseen. Pariksi saatiin avoimen luokan rottweiler.

Ilmoittautuminen   (c)Päivi Felixson

Ensimmäisenä paikallaoloon. Sen Brixi selvitti erinomaisesti. Seuraamisosuudella Brixi selvästi odotti eteenmenokäskyä, mitä oli viikonloppuna treenattu. Seuraaminen oli keula edellä kulkemista. Nopeuden vaihtelut olivat kuitenkin hyvät. Ihmisryhmässä Brixi vähän pyörähteli ja tarvitsi ylimääräisen käskyn. Liikkeestä istuminen oli tuomarin arviossa hieman hidas: Koira asetteli takapuoltaan. Maahanmeno hyvä. Luoksetulossa jäi vinoon.

Seuraaminen  (c) Päivi Felixson

Tasamaan nouto oli hyvä. Estehyppy loistava. A-esteelle mentäessä heitto onnistui huonosti ja tyhmä ohjaaja ei pyytänyt uusintaa. Brixi kiipesi esteen yli, mutta paluussa ei vauhti riittänyt ja putosi esteen taakse. Kiersi esteen ilman kapulaa. Uusi käsky, mutta koska kapula oli ihan esteen takana, niin Brixi nosti sen suuhunsa, katsoi estettä ja totesi, ettei kiipeämisestä tule mitään, sylkäisi kapulan maahan ja kiersi esteen. Kilpakumppanit kertoivat kokeen jälkeen, että koira oli kyllä oikesti yrittänyt palata kapulan kanssa oikeaoppisesti. Lopuksi vihdoin eteenlähetys - sitä Brixi oli odottanutkin. Käskystä lähti kun Nato-ohjus. Yhdellä käskyllä kaarroksen kautta maahan ja se oli siinä! 73 pistettä. Koulutustunnus HK1. Koska tarvittavat näyttelytulokset oli jo hankittu, Brixistä tuli samalla Suomen muotovalio FIMVA.

Estehyppy  (c) Päivi Felixson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti